Possuvartaat ja raparperi-sipulichutney - Reseptit - Ilta-Sanomat

Possuvartaat ja raparperi-sipulichutney

Hapokas raparperi on ihana chutneyn raaka-aine. Chutney sopii possuvartaiden kaveriksi.

21.6.2010 11:02
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min + marinointiaika
Energiavartaat 398 kcal/ 1 varras, chutney annos 130 kcal

Ainekset

  • n.800 g

    porsaan sisäfileetä

  • <b>Marinadi:</b>

  • 2 dl

    jogurttia

  • 1

    limetin mehu ja raastettu kuori

  • suolaa

  • 2 tl

    viherpippuria

  • 2 rkl

    hunajaa

  • <b>Raparperi-sipulichutney:</b>

  • 300 g

    tuoretta raparperia

  • 2

    punasipulia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • 2

    chilipalkoa

  • 1 rkl

    raastettua inkivääriä

  • 1 dl

    fariinisokeria

  • suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa filee noin sentin viipaleiksi. Nosta lihaviipaleet muovipussiin ja kaada joukkoon marinadi. Anna marinoitua vähintään pari tuntia kylmässä. Kääntele pussia välillä.

  2. Ota lihat huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen grillausta. Pujota viipaleet grillivartaisiin. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia välillä käännellen ja marinadilla valellen tai kypsennä vartaat 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

  3. Kuori ja paloittele raparperit. Kuori ja hienonna myös sipulit ja halkaistu chilipalko, josta siemenet on poistettu. Pane kaikki ainekset ja mausteet kattilaan ja hauduta miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Anna raparperichutneyn hieman jäähtyä. Tarjoile se grillattujen vartaiden kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit