Feta-kasvispiirakka - Reseptit - Ilta-Sanomat

Feta-kasvispiirakka

Tarjoile feta-kasvispiirakkaa raikkaan salaatin kanssa.

21.6.2010 11:08
Määrän. 12 palaa
Valmistusaika1 h
Energia325 kcal / pala

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1 dl

    kaurahiutaleita

  • 1 tl

    leivinjauhetta

  • 100 g

    voita

  • n.1/2 dl

    maitoa tai vettä

  • <b>Täyte:</b>

  • 250 g

    kirsikkatomaatteja

  • 200 g

    fetajuustoa

  • 200 g

    parsakaalia

  • 1 dl

    mustia Kalamata-oliiveja

  • 2

    munaa

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl

    ranskankermaa

  • mustapippuria

  • koristeluun yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita sormin joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi. Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.

  2. Paloittele tomaatit, parsa ja fetajuusto. Irrota oliiveista kivet. Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista raaka-aineista. Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Lisää pinnalle loput täytteen ainekset.

  3. Paista piirakkaa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit