Reseptit

Feta-kasvispiirakka

Tarjoile feta-kasvispiirakkaa raikkaan salaatin kanssa.
  • 1 h
  • n. 12 palaa
  • 325 kcal / pala

Ainekset

Pohja:
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
1 tl
leivinjauhetta
100 g
voita
n.1/2 dl
maitoa tai vettä
Täyte:
250 g
kirsikkatomaatteja
200 g
fetajuustoa
200 g
parsakaalia
1 dl
mustia Kalamata-oliiveja
2
munaa
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
ranskankermaa
mustapippuria
koristeluun yrttejä

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään vehnäjauhot, kaurahiutaleet ja leivinjauhe. Sekoita sormin joukkoon pehmeä rasva. Lisää kylmä vesi tai maito ja sekoita taikina tasaiseksi.

    Painele taikina piirakkavuoan (Ø 26 cm) pohjalle ja reunoille. Paista piiraspohjaa 225 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  2. Paloittele tomaatit, parsa ja fetajuusto. Irrota oliiveista kivet. Levitä piirakkapohjalle suurin osa paloitelluista raaka-aineista.

    Vatkaa munat, tuorejuusto, ranskankerma ja pippuri kulhossa. Kaada seos täytteen päälle. Lisää pinnalle loput täytteen ainekset.
  3. Paista piirakkaa 225 asteessa 20-30 minuuttia. Koristele tuoreella basilikalla.

Kommentit

    Näytä lisää