Hiilisilakoita ja paahtopaprikaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hiilisilakoita ja paahtopaprikaa

Mitä kauemmin annat paprikoiden marinoitua, sitä parempia niistä tulee. Tarjoile ne hiilisilakoiden kanssa.

21.6.2010 11:40
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min + marinoitumisaika
Energia569 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    keltaista paprikaa

  • 2

    punaista paprikaa

  • 2

    vihreää paprikaa

  • <b>Marinadi:</b>

  • 5

    valkosipulinkynttä

  • 1/2 dl

    oliiviöljyä

  • 4 rkl

    valkoista balsamiviinietikkaa

  • suolaa

  • sitruunankuorta raastettuna

  • hunajaa

  • lisäksi hiilisilakoita, oliiveja, kapriksia ja rucolaa

Valmistusohjeet

  1. Pese ja halkaise paprikat. Poista sisukset ja levitä paprikat leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinnat alaspäin. Paahda paprikoita 225 asteessa noin 20 minuuttia tai grillaa ne kuumassa grillissä.

  2. Sulje grillatut vähän jäähtyneet paprikan palat muovipussiin ja anna hikoilla 10 minuuttia. Näin kuoret irtoavat helpommin. Irrota kuoret varovasti veitsellä.

  3. Kuori ja siivuta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, viinietikka, mausteet ja valkosipulit keskenään kulhossa ja kääntele joukkoon paprikat. Anna maustua viileässä vähintään 3 tuntia tai yön yli. Tarjoile marinoidut paprikat hiilisilakoiden ja salaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit