Reseptit

Grillattua makkaraa ja salsa verde perunasalaatti

Yrttitarhan yrtit sopivat maustamaan perunasalaatin, joka sopii hyvin grillatun makkaran seuraksi.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • perunas.431 kcal/annos, 1grillimakkara 342 kcal

Ainekset

n.1 kg
keitettyjä uusia perunoita haaleana (tai pieniä kiinteitä perunoita jos uusia ei ole saatavilla)
salsa verde:
3
valkosipulinkynttä
1 dl
tuoretta hienonnettua lehtipersiljaa
1 dl
tuoretta hienonnettua lipstikkaa
1 dl
tuoretta hienonnettua basilikaa
1 dl
tuoretta hienonnettua minttua
5
sardellifileetä
3 rkl
kapriksia
1 rkl
sinappia
2 rkl
sirtuunan mehua
mustapippuria myllystä
n. 1 dl
oliiviöljyä
lisäksi: grillimakkaraa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulit. Laita ne yrttien, anjovisten, kapristen ja sinapin kanssa tehosekoittimeen ja pyöräytä tahnaksi. Valuta sitruunamehu yrttitahnan joukkoon.

    Mausta pippurilla. Lisää oliiviöljyä ja pyöräytä konetta muutaman kerran, että tahnasta tulee tasaista.
  2. Jos perunat ovat suuria, puolita ne. Sekoita salsa verde kevyesti jäähtyneiden perunoiden joukkoon. Grillaa makkarat ja tarjoile lisänä perunasalaattia.

Kommentit

    Näytä lisää