Uusia perunoita ja silliä - Reseptit - Ilta-Sanomat

Uusia perunoita ja silliä

Uudet perunat, silli ja mäti ovat kesän parasta antia.

22.6.2010 11:50
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min + 1 tunti maustumiseen
Energia365 kcal / annos

Ainekset

  • 2

    matjessillifileetä kuutioina eli noin 180 g

  • 1 dl

    tummaa leipää pieninä kuutioina

  • 3 rkl

    sipulia hienonnettuna

  • 3 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 3 rkl

    tilliä hienonnettuna

  • vastajauhettua mustapippuria

  • 1 dl

    smetanaa

  • lisäksi:

  • 1 l

    keitettyjä perunoita

  • 100 g

    kirjolohenmätiä

  • Hölsytyskurkut:

  • 4

    n. 300 g keskikokoista avomaankurkkua

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 2 tl

    sokeria

  • 2 rkl

    hunaja-omenaviinietikkaa

  • 1/2 dl

    tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään sillikuutiot, leipäkuutiot, sipuli, ruohosipuli, tilli, mustapippuri ja smetana. Anna vetäytyä muutama tunti.

  2. Valmista hölskytyskurkut. Viipaloi kurkku ohuiksi siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita ainekset kannelliseen lasipurkkiin tai pakasterasiaan. Hölskytä kurkkuja kannellisessa astiassa kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Anna maustua yksi tunti.

  3. Keitä perunat. Kokoa silli, perunat, kurkut ja kirjolohenmäti annoksiksi lautasille. Nauti kylmän valkoviinin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit