Uusia perunoita ja silliä

Uudet perunat, silli ja mäti ovat kesän parasta antia.
  • 45 min + 1 tunti maustumiseen
  • 4 annosta
  • 365 kcal / annos

Ainekset

2
matjessillifileetä kuutioina eli noin 180 g
1 dl
tummaa leipää pieninä kuutioina
3 rkl
sipulia hienonnettuna
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
3 rkl
tilliä hienonnettuna
vastajauhettua mustapippuria
1 dl
smetanaa
lisäksi:
1 l
keitettyjä perunoita
100 g
kirjolohenmätiä
Hölsytyskurkut:
4
n. 300 g keskikokoista avomaankurkkua
1/2 tl
suolaa
2 tl
sokeria
2 rkl
hunaja-omenaviinietikkaa
1/2 dl
tuoretta tilliä hienonnettuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keskenään sillikuutiot, leipäkuutiot, sipuli, ruohosipuli, tilli, mustapippuri ja smetana. Anna vetäytyä muutama tunti.

  2. Valmista hölskytyskurkut. Viipaloi kurkku ohuiksi
    siivuiksi esimerkiksi juustohöylällä. Laita ainekset
    kannelliseen lasipurkkiin tai pakasterasiaan. Hölskytä
    kurkkuja kannellisessa astiassa kunnes ainekset ovat kunnolla sekoittuneet. Anna maustua yksi tunti.

  3. Keitä perunat. Kokoa silli, perunat, kurkut ja kirjolohenmäti
    annoksiksi lautasille.

    Nauti kylmän valkoviinin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää