Kasvis-vuohenjuustogratiini

Gratiinin voi valmistaa hyvin eri satokauden vihanneksista - esimerkiksi keitetyt perunaviipaleet sopivat hyvin tähän kasvis-vuohenjuustogratiiniin.
  • 60
  • 4 annosta
  • 236

Ainekset

1 kg
vihanneksia: porkkanoita, kesäkurpitsaa, parsakaalia
1 oksa
rosmariinia
1 rkl
sitruunaoliiviöljyä
1/2 tl
Herbamare-yrttisuolaa
200 g
tomaatteja
300 g
vuohenjuustoa
2 rkl
hunajaa
1 rkl
oliiviöljyä

Valmistusohjeet

  1. Leikkaa porkkanat ja kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi. Lohko parsakaalin kukinnot, viipaloi myös varsi.
  2. Höyrytä vihannekset rapean kypsiksi (ei ylikypsäksi). Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta vesi pois.
  3. Silppua rosmariini, lisää öljy ja Herbamare-yrttisuola, sekoita. Lisää seos vihanneksiin, sekoita hyvin.
  4. Leikkaa tomaatit ja juusto mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Lado vihannekset, juusto ja tomaatit suureen uunivuokaan. Valuta päälle hunajaa ja öljyä.
  5. Laita kypsymään uunin yläosaan 200 asteeseen noin 15 minuutiksi, kunnes juusto on sulannut.

Kommentit

    Näytä lisää