Reseptit

Jättikatkarapuvartaat punaisen linssisoseen kera

Voit käyttää linssisosetta kylmänä dippinä tai levitteenä leivän päällä. Vaihtoehtoina jättikatkaravuille voit käyttää kalafileitä, kampasimpukoita tai mustekalaa.
  • 50 min + (+marinointiaika 60 min)
  • 4 annosta
  • rapuvartaat 149 kcal / annos, linssisose 165 kcal

Ainekset

Jättikatkarapuvartaat:
1 kpl
punainen chili
1 kpl
salottisipuli silputtuna
1 kpl
valkosipulinkynsi murskattuna
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
vastajauhettua pippuria
1/2 rkl
soijakastiketta
1 rkl
maapähkinäöljyä (tai oliivioljyä)
12 kpl
isoa jättikatkaravun pyrstöä kuorittuna (n. 500 g)
4 kpl
ohutta sitruunaruohon vartta
Linssisose:
100 g
punaisia linssejä
1 tl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1,5 dl
kookosmaitoa
1/2 tl
Herbamarea tai Herbamare Spicya
1/2-1 tl
tulista curryjauhetta
1/2 tl
kurkumaa
1/2 kpl
lime
1 rkl
maapähkinäöljyä (tai oliiviöljyä)

Valmistusohjeet

  1. Halkaise chilit pituussuunnassa, poista siemenet ja pilko. Lisää joukkoon salottisipuli, valkosipuli, inkivääri, pippuri, soijakastike ja öljy. Jauha morttelissa tai sauvasekoittajalla tahnaksi. Sekoita joukkoon katkaravut.

    Murskaa sitruunaruoho kevyesti katkarapujen päälle, laita katkaravut vartaisiin. Anna marinoitua jääkaapissa noin tunnin ajan.
  2. Huuhtele linssit sosetta varten ja valuta. Kaada linssien päälle 200 ml kylmää vettä. Lisää inkivääri ja kiehauta. Pienennä lämpöä ja jätä kiehumaan hiljalleen, kunnes neste on imeytynyt.
  3. Lisää kookosmaito, Herbamare, curryjauhe ja kurkuma. Anna kiehahtaa ja nosta kattila pois liedeltä. Lisää limen kuoriraaste ja -mehu. Soseuta hyvin sekoittajalla. Lisää kuumaa vettä jos haluat notkeamman seoksen. Lisää lopuksi öljy.
  4. Paista jättikatkaravut nopeasti grillissä tai pannulla molemmin puolin (n. 1-2 min.).

    Lämmitä linssisosetta hieman ja tarjoile vartaiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää