Perunarieskat muurinpohjapannulla

Keitä perunat rieskoihin ajoissa, niin sinun ei tarvitse odotella perunoiden jäähtymistä.

28.6.2010 8:35
Määrä8 pientä rieskaa
Valmistusaika30 min
Energia489 kcal /annos

Ainekset

  • <b>Rieskat:</b>

  • 1/2 kg

    keitettyjä perunoita

  • 2 dl

    ohrajauhoja

  • suolaa

  • <b>Tahna:</b>

  • 1 prk

    kikherneitä

  • loraus vettä

  • 3 rkl

    laadukasta oliiviöljyä

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • nippu persiljaa

  • 200 g

    fetajuustoa

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja raasta keitetyt ja jäähtyneet perunat. Lisää joukkoon jauhot ja suola. Vaivaa taikinaa hetki käsin ja tee taikinasta muutama pitkulainen tanko. Leikkaa tangot pieniin paloihin. Kauli palat jauhoja apuna käyttäen pyöreiksi, ohuiksi rieskoiksi.

  2. Paista rieskat kypsiksi kuumassa valurautaisessa muurikassa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes rieskat saavat vähän väriä ja tulevat ruskeapilkkuisiksi. Peitä leivät liinalla, jotta ne pysyvät pehmeinä.

  3. Levitä reilu lusikallinen täytettä rieskalle ja kääri rullaksi. Rieskalle sopii juomaksi hyvin kylmä olut.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit