Reseptit

Mansikkasalaatti

Mansikka sopii myös salaattiin. Se antaa paitsi väriä myös ihanan raikkaan maun. Halloumi tuo salaattiin suolaisuutta.
  • 20
  • 4 annosta
  • 350

Ainekset

erilaisia salaatteja
tuoretta basilikaa
tuoretta thaibasilikaa
tuoretta minttua
Kastike:
loraus laadukasta balsamiviinietikkaa
1
limetin mehu
loraus oliiviöljyä
suolaa, roseepippuria
1 dl
pistaaseja ja manteleita rouhittuna
250 g
halloumijuustoa
prosciuttoa

Valmistusohjeet

  1. Revi kulhoon erilaisia salaatteja. Hienonna joukkoon runsaasti tuoreita yrttejä. Puhdista ja pilko mansikat. Sekoita ne salaattiin.
  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskottele kastike salaatin joukkoon. Paista rouhittuja pistaaseja ja manteleita hetken aikaa kuivalla pannulla. Nosta sivuun jäähtymään.
  3. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja paista siivut kauniin värisiksi. Paista kuivalla pannulla prosciuttosiivuista rapeita. Leikkaa siivut hienoksi.
  4. Nostele juustosiivut, pähkinät ja hienonnettu prosciutto salaatin päälle. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää