Mansikkasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mansikkasalaatti

Mansikka sopii myös salaattiin. Se antaa paitsi väriä myös ihanan raikkaan maun. Halloumi tuo salaattiin suolaisuutta.

5.7.2010 10:11
Määrä4 annosta
Valmistusaika20
Energia350

Ainekset

  • erilaisia salaatteja

  • tuoretta basilikaa

  • tuoretta thaibasilikaa

  • tuoretta minttua

  • <b>Kastike:</b>

  • loraus laadukasta balsamiviinietikkaa

  • 1

    limetin mehu

  • loraus oliiviöljyä

  • suolaa, roseepippuria

  • 1 dl

    pistaaseja ja manteleita rouhittuna

  • 250 g

    halloumijuustoa

  • prosciuttoa

Valmistusohjeet

  1. Revi kulhoon erilaisia salaatteja. Hienonna joukkoon runsaasti tuoreita yrttejä. Puhdista ja pilko mansikat. Sekoita ne salaattiin.

  2. Sekoita kastikkeen ainekset ja pirskottele kastike salaatin joukkoon. Paista rouhittuja pistaaseja ja manteleita hetken aikaa kuivalla pannulla. Nosta sivuun jäähtymään.

  3. Leikkaa halloumijuusto siivuiksi ja paista siivut kauniin värisiksi. Paista kuivalla pannulla prosciuttosiivuista rapeita. Leikkaa siivut hienoksi.

  4. Nostele juustosiivut, pähkinät ja hienonnettu prosciutto salaatin päälle. Tarjoile tuoreen leivän kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit