Mascarpone-kookoskakku mansikoilla

Kermaisesta mascarponesta ja mansikoista valmistuu näyttävä mascarpone-kookoskakku.
  • 45 min + hyydytysaika jääkaapissa
  • n.12 palaa
  • 685/pala

Ainekset

Pohja:
3
kananmunaa
0,75 dl
sokeria
0,75 dl
vehnäjauhoja
0,5 dl
perunajauhoja
0,75 tl
leivinjauhetta
Täyte:
5
liivatetta
2
valkuaista
200 g
mascarponejuustoa (voit käyttää myös maustamatonta tuorejuustoa)
1 ½ dl
kookoshiutaleita
2 dl
sokeria
4 dl
kuohukermaa
2 dl
maitoa
1
vaniljatanko
koristeeksi tuoreita mansikoita ja thai-basilikan lehtiä
pohjan kostutukseen vaniljasokerilla maustettua maitoa

Valmistusohjeet

  1. POHJA:

    Käytä irtopohjaista noin 23 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa. Vuoraa vuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

    Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet ja siivilöi ne taikinaan. Sekoita varovasti ja kaada taikina kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa 20 minuuttia. Jäähdytä. Voit kostuttaa pohjan halutessasi esim. vaniljasokerilla maustetulla maidolla ennen täytteen lisäämistä.
  2. TÄYTE:

    Ota täytteen kaikki ainekset huoneenlämpöön. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Sekoita vatkaimella mascarponen joukkoon kookoshiutaleet. Yhdistä valkuaisvaahto ja juustovaahto.

    Mittaa kattilaan sokeri, kerma ja maito. Halkaise vaniljatanko ja irrota tangon sisältä siemenet kattilaan. Laita kattilaan myös halkaistut vaniljatangot. Kuumenna kerma-maitoseosta koko ajan sekoitellen, kunnes se melkein kiehuu. Poista vaniljatangon puolikkaat. Purista liivatteista ylimääräinen neste. Sulata liivatteet kuumaan kerma-maitoseokseen hyvin sekoittaen. Jäähdytä hetki.

    Kaada seos valkuais-tuorejuustoseoksen joukkoon ja sekoita tasaiseksi käsivispilällä. Seoksesta tulee todella löysää, mutta se kuuluu asiaan.

    Tarkista, että kakkuvuoan reunat ovat tiukasti kiinni. Kaada täyte jäähtyneen kakkupohjan päälle. Nosta kakkuvuoka jääkaappiin hyytymään. Anna hyytyä noin 6-8 tuntia tai mielellään yön yli. Koristele kakku tuoreilla mansikoilla juuri ennen tarjoilua.

Kommentit

    Näytä lisää