Mansikka-marenkirulla

Tämä kääretorttumainen mansikkaleivos syntyy marenkirullasta. Sen onnistuminen saattaa vaatia muutaman harjoituskerran, mutta lopputuloksena on ihanan kevyt herkku.
  • 50 min
  • 12 palaa
  • 168 kcal/pala

Ainekset

POHJA:
4
valkuaista
2 ½ dl
sokeria
1
vaniljatangon siemenet
1 tl
viinietikkaa
1 tl
maissisuurustetta
TÄYTE:
200 g
tuorejuustoa, joka on notkistettu lorauksella kuohukermaa
½ dl
tomusokeria
1 dl
kuohukermaa vaahdotettuna, maustettu vaniljasokerilla ja sitruunan kuorella
½ l
tuoreita mansikoita
mintun lehtiä
n.3 rkl
ruokaöljyä leivinpaperin päälle

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi yhdessä sokerin kanssa. Lisäile sokeria vaahdon joukkoon pikkuhiljaa samalla kuin sekoitat sitä. Kun vaahto on kovaa ja muodostaa teräviä piikkejä, vatkaa joukkoon vaniljansiemenet, etikka ja maissisuuruste.

  2. Levitä uunipellin päälle leivinpaperia. Öljyä leivinpaperi reunoja myöden hyvin. Kaada valkuaisvaahto öljytylle paperille ja levitä se nuolijalla suorakaiteen muotoiseksi. Jätä jokaiselle reunalle tilaa, sillä valkuaisvaahto leviää kuumassa uunissa.
  3. Paista levyä noin 5 minuuttia. 200 asteessa ja lasken lämpötilaa 150 asteeseen. Paista vielä noin 10 minuuttia.

    Uunit ovat eritehoisia, joten varmista, ettei marenkipohja tule liian kuivaksi ja pala pinnalta. Jos se kuivuu uunissa liikaa, sitä ei voi rullata. Pinta voi kuitenkin ruskistua hieman.

  4. Jäähdytä levy. Irrota paperi marenkilevystä ja nosta levy puhtaalle leivinpaperille. Levitä jäähtyneen levyn päälle notkistettu tuorejuusto, johon on sekoitettu tomusokeri.
  5. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja mausta se. Leikkaa mansikat siivuiksi. Levitä mansikat ja mintun lehdet juuston päälle ja niiden päälle kermavaahto. Kääri levy varovasti rullalle jättäen saumakohta alaspäin. Tarjoile heti.

Kommentit

    Näytä lisää