Mintulla ryyditetty tuorehernesosekeitto - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mintulla ryyditetty tuorehernesosekeitto

Mintulla ryyditetty tuorehernesosekeitto saa kuohkeutta kuohuviinistä ja kermasta.

15.7.2010 11:51
Määrä4
Valmistusaika40 min
Energia572 kcal

Ainekset

  • 2 rkl

    voita

  • 8 dl

    tuoreita herneitä

  • 1

    varhaissipuli varsineen hienonnettuna

  • suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 4 kpl

    lehtisalaatin ulointa lehteä

  • 6 dl

    kasvislientä

  • 2 dl

    kuohukermaa

  • 1/2 dl

    tuoretta minttua hienonnettuna

  • 2 dl

    kuohuviiniä

  • Pinnalle:

  • 1 dl

    ranskankermaa

  • mintunlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Kuullota voissa herneet ja sipuli. Mausta suolalla, lisää salaatinlehdet, kerma ja kasvisliemi. Anna kiehahtaa.

  2. Lisää joukkoon tuore minttu ja soseuta keitto tasaiseksi sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Siivilöi keitto ja tarkista maku.

  3. Lisää keittoon juuri ennen tarjoilua kuohuviini. Annostele keitto ja laita pinnalle ranskankermaa sekä mintunlehtiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit