Rapu-sienimunakas - Reseptit - Ilta-Sanomat

Rapu-sienimunakas

Rapu-sienimunakaaseen käytetään herkullisia kantarelleja.

21.7.2010 9:17
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia340 kcal

Ainekset

  • 2 rkl

    voita

  • 0,5 l

    kantarelleja hienonnettuna

  • suolaa

  • pippuria

  • 2 dl

    jokiravunpyrstöjä

  • <b>Munakas:</b>

  • 8

    munaa

  • 4 rkl

    voita

  • 4 rkl

    kivennäisvettä tai vettä

  • suolaa

  • vastajauhettua mustapippuria

  • <b>Koristeluun:</b>

  • ruohosipulia pätkinä, tillinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Paista voissa, paistinpannulla kantarellit ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla. Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita neste joukkoon.

  2. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita munakasta muutaman kerran kahdeksikon muotoisin vedoin. Kun munakas alkaa hyytyä, laita päälle kantarelli-sipuliseosta, ravunpyrstöjä ja ruohosipulia.

  3. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Viimeistele munakas ruohosipulin pätkillä ja tillinoksilla.

  4. Voit tehdä joko neljä pientä annosmunakasta tai yhden ison munakkaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit