Rapu-sienimunakas

Rapu-sienimunakaaseen käytetään herkullisia kantarelleja.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 340 kcal

Ainekset

2 rkl
voita
0,5 l
kantarelleja hienonnettuna
suolaa
pippuria
2 dl
jokiravunpyrstöjä
Munakas:
8
munaa
4 rkl
voita
4 rkl
kivennäisvettä tai vettä
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
Koristeluun:
ruohosipulia pätkinä, tillinlehtiä

Valmistusohjeet

  1. Paista voissa, paistinpannulla kantarellit ja sipulit. Mausta suolalla ja pippurilla.

    Riko munat kulhoon. Vatkaa munien rakenne rikki. Mausta suolalla sekä pippurilla ja sekoita neste joukkoon.
  2. Ruskista voi pannulla ja kaada munakastaikina päälle. Sekoita munakasta muutaman kerran kahdeksikon muotoisin vedoin.

    Kun munakas alkaa hyytyä, laita päälle kantarelli-sipuliseosta, ravunpyrstöjä ja ruohosipulia.
  3. Ota pois liedeltä ja laita kansi päälle. Anna hyytyä hetki ja nauti heti. Viimeistele munakas ruohosipulin pätkillä ja tillinoksilla.
  4. Voit tehdä joko neljä pientä annosmunakasta tai yhden ison munakkaan.

Kommentit

    Näytä lisää