Kokonainen kesäkala itämaisittain

Kokonainen kala maustetaan itämaisittain limellä, inkiväärillä ja chilillä.
  • 45 min
  • 294 kcal/kala

Ainekset

4 isoa
ahventa siikaa tai kuhaa kokonaisena putsattuna ja suomustettuna
Mausteseos:
3
limetin puristettu mehu
1 tl
sitruunan raastettua kuorta
1 tl
merisuolaa
1 tl
kurkumaa
1 tl
chilijauhetta
Kastike:
n.6
salottisipulia
50 g
cashewpähkinöitä
1 rkl
raastettua tuoretta inkivääriä
3
punaista chiliä, ilman siemeniä
2
sitruunaruohotankoa kuorittuna ja muutamaan palaan leikattuna
2 rkl
rypsiöljyä
2 dl
vettä
n.2 tl
hunajaa
ripaus
suolaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kalat ja leikkaa niiden pintaan muutama viilto. Sekoita limetin mehun joukkoon raastettu kuori, suola, kurkuma ja chilijauhe. Hiero mausteseos kalan sisään ja pinnalle. Nosta kalat grilliin. Grillaa kaloja koosta riippuen noin 15-25 min.
  2. Valmista maustekastike sillä aikaa. Hienonna salottisipulit, pähkinät, inkivääri, chilit ja sitruunaruohon sisusosat huhmareessa tahnaksi.
  3. Kuumenna vähän öljyä pannulla ja kuullota maustetahnaa
    öljyssä hetki. Varo polttamasta. Lisää pannulle vesi ja anna
    kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen n. 5-15 min.
    Lisää vettä tarvittaessa. Lisää hunaja ja suola. Sekoita. Tarjoile grillatun kalan päältä.

Kommentit

    Näytä lisää