Kokonainen kesäkala itämaisittain

Kokonainen kala maustetaan itämaisittain limellä, inkiväärillä ja chilillä.

26.7.2010 10:57
Valmistusaika45 min
Energia294 kcal/kala

Ainekset

  • 4 isoa

    ahventa siikaa tai kuhaa kokonaisena putsattuna ja suomustettuna

  • <b>Mausteseos:</b>

  • 3

    limetin puristettu mehu

  • 1 tl

    sitruunan raastettua kuorta

  • 1 tl

    merisuolaa

  • 1 tl

    kurkumaa

  • 1 tl

    chilijauhetta

  • <b>Kastike:</b>

  • n.6

    salottisipulia

  • 50 g

    cashewpähkinöitä

  • 1 rkl

    raastettua tuoretta inkivääriä

  • 3

    punaista chiliä, ilman siemeniä

  • 2

    sitruunaruohotankoa kuorittuna ja muutamaan palaan leikattuna

  • 2 rkl

    rypsiöljyä

  • 2 dl

    vettä

  • n.2 tl

    hunajaa

  • ripaus

    suolaa

Valmistusohjeet

  1. Puhdista kalat ja leikkaa niiden pintaan muutama viilto. Sekoita limetin mehun joukkoon raastettu kuori, suola, kurkuma ja chilijauhe. Hiero mausteseos kalan sisään ja pinnalle. Nosta kalat grilliin. Grillaa kaloja koosta riippuen noin 15-25 min.

  2. Valmista maustekastike sillä aikaa. Hienonna salottisipulit, pähkinät, inkivääri, chilit ja sitruunaruohon sisusosat huhmareessa tahnaksi.

  3. Kuumenna vähän öljyä pannulla ja kuullota maustetahnaa öljyssä hetki. Varo polttamasta. Lisää pannulle vesi ja anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoitellen n. 5-15 min. Lisää vettä tarvittaessa. Lisää hunaja ja suola. Sekoita. Tarjoile grillatun kalan päältä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit