Ainekset
600 g
siikafileetä
3 tl
hienoa merisuolaa
1 tl
sokeria
hivenen valkopippuria
1 dl
mustikoita survottuna
2 tl
sitruunamehua
PISTAASI-PERUNASALAATTI:
0,5 l
keitettyjä perunoita kuutiona
1 dl
rouhittuja pistaasipähkinöitä
2 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
1 rkl
kapriksia hienonnettuna
suolaa
vastajauhettua valkopippuria
1 dl
smetanaa
Valmistusohjeet
Pane siikafilee leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sekoita keskenään hieno merisuola sekä sokeri. Ripottele fileiden pinnalle suolasokeriseosta ja pippuria. Kääri filee leivinpaperiin ja pane muovipussiin. Anna makujen tasaantua kylmässä seuraavaan päivään.
Ota filee kylmästä ja laita muovirasiaan, nahkapuoli alaspäin. Sekoita mustikan sekaan sitruunamehu ja laita sose kalan päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.
Sekoita salaattiainekset. Poista kalan päältä mustikkasose. Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi ja nauti salaatin kera.