Mustikkamarinoitua siikaa ja pistaasi-perunasalaattia

Mustikkamarinoitu siika ja pistaasi-perunasalaatti vievät kielen mennessään.

29.7.2010 11:25
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min & maustuminen 2 vrk
Energia515 kcal

Ainekset

  • 600 g

    siikafileetä

  • 3 tl

    hienoa merisuolaa

  • 1 tl

    sokeria

  • hivenen valkopippuria

  • 1 dl

    mustikoita survottuna

  • 2 tl

    sitruunamehua

  • PISTAASI-PERUNASALAATTI:

  • 0,5 l

    keitettyjä perunoita kuutiona

  • 1 dl

    rouhittuja pistaasipähkinöitä

  • 2 rkl

    ruohosipulia hienonnettuna

  • 1 rkl

    kapriksia hienonnettuna

  • suolaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 1 dl

    smetanaa

Valmistusohjeet

  1. Pane siikafilee leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Sekoita keskenään hieno merisuola sekä sokeri. Ripottele fileiden pinnalle suolasokeriseosta ja pippuria. Kääri filee leivinpaperiin ja pane muovipussiin. Anna makujen tasaantua kylmässä seuraavaan päivään.

  2. Ota filee kylmästä ja laita muovirasiaan, nahkapuoli alaspäin. Sekoita mustikan sekaan sitruunamehu ja laita sose kalan päälle. Anna maustua seuraavaan päivään.

  3. Sekoita salaattiainekset. Poista kalan päältä mustikkasose. Leikkaa siika ohuiksi viipaleiksi ja nauti salaatin kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit