Juusto-mustikkakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Juusto-mustikkakakku

Juusto-mustikkakakussa on grahamkeksipohja, joka on maustettu kanelilla.

29.7.2010 12:00
Määrä12 annosta
Valmistusaika1 tunti & tekeytyminen 4-6 tuntia
Energia400 kcal

Ainekset

  • 5 dl

    grahamkeksimurua

  • 1 tl

    kanelia

  • 1 dl

    voisulaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 500 g

    tuorejuustoa

  • 3

    munaa

  • 2,5 dl

    sokeria

  • 5 dl

    smetanaa

  • 1

    sitruunan kuori

  • 2 tl

    vaniljasokeria

  • <b>Mustikka-sitruunahillo päälle:</b>

  • 0,5 l

    mustikoita

  • 1

    sitruunan mehu

  • 2 dl

    hillosokeria

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 2 dl

    pensasmustikoita

Valmistusohjeet

  1. Murenna keksit ja mausta kanelilla. Sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele keksimuruseos voidellun, halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.

  2. Sekoita täyteainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään.

  3. Nosta jäähtynyt kakku kylmään ja anna sen jähmettyä 4-6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.

  4. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele pensasmustikoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit