Juusto-mustikkakakku

Juusto-mustikkakakussa on grahamkeksipohja, joka on maustettu kanelilla.
  • 1 tunti & tekeytyminen 4-6 tuntia
  • 12 annosta
  • 400 kcal

Ainekset

5 dl
grahamkeksimurua
1 tl
kanelia
1 dl
voisulaa
Täyte:
500 g
tuorejuustoa
3
munaa
2,5 dl
sokeria
5 dl
smetanaa
1
sitruunan kuori
2 tl
vaniljasokeria
Mustikka-sitruunahillo päälle:
0,5 l
mustikoita
1
sitruunan mehu
2 dl
hillosokeria
Koristeluun:
2 dl
pensasmustikoita

Valmistusohjeet

  1. Murenna keksit ja mausta kanelilla. Sekoita sulatettu voi joukkoon. Painele keksimuruseos voidellun, halkaisijaltaan 24 cm olevan irtopohjavuoan pohjalle. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia.
  2. Sekoita täyteainekset tasaiseksi seokseksi. Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään.
  3. Nosta jäähtynyt kakku kylmään ja anna sen jähmettyä 4-6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään.
  4. Kiehauta mustikat ja sitruunamehu. Sekoita hillosokeri joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Jäähdytä ja kaada kylmän juustokakun päälle. Koristele pensasmustikoilla.

Kommentit

    Näytä lisää