Vadelmamousse

Tämä taivaallinen vadelmamousse sulaa suuhun.
  • 7 tuntia
  • 4
  • 576 kcal/annos

Ainekset

2
liivatelehteä
1 kg
vadelmia
2
ison sitruunan mehu
2 ½ dl
sokeria
4 rkl
vettä
3
valkuaista
2 dl
kuohukermaa

Valmistusohjeet

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin 10 minuutiksi. Puserra vadelmat siivilän läpi pyreeksi.

  2. Keitä kattilassa sitruunamehu, sokeri ja vesi. Sekoita, kunnes sokeri on sulanut. Purista liivatteesta ylimääräinen vesi ja liota se kuumaan sokeriliemeen. Lisää seos hieman jäähdyttyään vadelmapyreeseen ja sekoita hyvin. Nosta seos jähmettymään jääkaappiin noin 3 tunniksi.

  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vaahdota kermavaahto. Sekoita se jähmettyneen vadelmapyreen joukkoon. Nostele valkuaisvaahto joukkoon varovasti, mutta hyvin sekoittaen.

  4. Nosta vaahtoa tarjoiluastioihin tai yhteen suurempaan astiaan. Nosta astia tai astiat kylmään vähintään 3 tunniksi hyytymään.

Kommentit

    Näytä lisää