Mustikka-smetanakakku

Tämä mustikka-smetanakakku on yhdistelmä kosteaa piirakkaa ja makeaa kuivakakkua.

3.8.2010 7:50
Määränoin 8 palaa
Valmistusaika1 tunti 15 minuuttia
Energia456 kcal/pala

Ainekset

  • 250 g

    huoneenlämpöistä pehmeää voita

  • 3 dl

    sokeria

  • 6

    munaa

  • 120 g

    smetanaa

  • 200 g

    mantelijauhetta

  • 2 ½ dl

    vehnäjauhoja

  • 1 ½ tl

    leivinjauhetta

  • 200 g

    mustikoita

  • 50 g

    mantelilastuja

  • 2 rkl

    sokeria

  • koristeluun tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää smetana ja sekoita se hyvin taikinaan. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen.

  2. Kaada puolet taikinasta irtopohjaiseen, noin 23 senttiä halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle. Kaada puolet taikinasta mustikoiden päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria.

  3. Paista 50-60 minuuttia. Peitä kakun pinta puolessa välissä paistoa, ettei se paistu liikaa. Jäähdytä kakku vuoassaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit