Ainekset
250 g
huoneenlämpöistä pehmeää voita
3 dl
sokeria
6
munaa
120 g
smetanaa
200 g
mantelijauhetta
2 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
200 g
mustikoita
50 g
mantelilastuja
2 rkl
sokeria
koristeluun tomusokeria
Valmistusohjeet
Kuumenna uuni 180 asteeseen. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää smetana ja sekoita se hyvin taikinaan. Sekoita mantelijauhe, vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää ne taikinaan hyvin sekoittaen.
Kaada puolet taikinasta irtopohjaiseen, noin 23 senttiä halkaisijaltaan olevaan vuokaan. Ripottele mustikat taikinan päälle. Kaada puolet taikinasta mustikoiden päälle. Ripottele päälle mantelilastuja ja sokeria.
Paista 50-60 minuuttia. Peitä kakun pinta puolessa välissä paistoa, ettei se paistu liikaa. Jäähdytä kakku vuoassaan.