Kesäkurpitsa-vuohenjuustokeitto

Kesäkurpitsa-vuohenjuustokeitto on helppo valmistaa ja syntyy noin 40 minuutissa.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 255 kcal/annos

Ainekset

2 rkl
öljyä
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl
timjamia
1
kesäkurpitsa (=noin 400 g) paloiteltuna
2
perunaa lohkoina
suolaa
1 l
kasvislientä tai vettä
200 g
vuohenjuustoa
20
basilikanlehteä
vastajauhettua valkopippuria
PÄÄLLE
2 dl
rasvatonta maitoa
2
vaaleaa leipäviipaletta kuutioina

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä öljy kattilassa ja kuullota kasvikset. Mausta suolalla ja kuullota vielä hetki. Lisää kasvisliemi tai vesi ja hauduta miedolla lämmöllä kypsäksi.
  2. Murenna joukkoon vuohenjuusto ja basilikanlehdet. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Ohenna tarvittaessa kasvisliemellä tai vedellä ja tarkista maku.
  3. Laita kylmä maito kattilaan ja vaahdota kuumalla hellalla, kunnes kattilassa on napakka vaahto. Annostele keitto ja lusikoi vaahtoa keiton päälle. Ripottele pinnalle leipäkuutioita ja nauti.

Kommentit

    Näytä lisää