Kesäkurpitsamuffinit, kurpitsahilloa ja vaniljajäätelöä

Nämä hieman erilaiset kesäkurpitsamuffinit herkullisilla lisukkeilla syntyvät noin 40 minuutissa.
  • 40 minuuttia
  • 8 annosta
  • 480 kcal/annos ilman lisukkeita

Ainekset

5,5 dl
vehnäjauhoja
2,5 tl
leivinjauhetta
1 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2
kananmunaa
2 dl
raastettua kesäkurpitsaa
2 rkl
raastettua sitruunankuorta
1 dl
jogurttia
1 dl
siirappia
100 g
voita sulatettuna

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vaahdota kevyesti kananmunat. Sekoita joukkoon raastettu kesäkurpitsa, sitruunankuori, jogurtti, siirappi ja voisula. Lisää kuivat aineet varovasti sekoittaen.
  2. Laita taikina kahdeksaan isoon muffinivuokaan tai kymmeneen pienempään.

    Paista muffineita 200-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Kypsyyttä voi kokeilla tikulla. Työnnä tikku muffinin sisään. Muffini on kypsä, kun siihen ei tartu taikinaa.

    Nauti muffinit kesäkurpitsa-raparperihillon ja vaniljajäätelön kera.

Kommentit

    Näytä lisää