Kantarelleilla täytetyt kesäkurpitsat

Kesäkurpitsaa voit tarjoilla sienien kera. Kantarelleista tulee oiva täyte tähän uunissa kypsennettävään herkkuun.
  • 40 min
  • 4
  • 312 kcal/annos

Ainekset

2
kesäkurpitsaa
2 rkl
öljyä
1 dl
purjosipulia hienonnettuna
0,5 l
kantarelleja
suolaa
hiven chilijauhetta
2 dl
kookoskermaa tai soijakermaa
2 rkl
sitruunamehua
PINNALLE
0,5 dl
kurpitsansiemeniä rouhittuna
2 rkl
korppujauhoja

Valmistusohjeet

  1. Kuullota öljyssä purjo ja sienet. Keitä kunnes kantarelleista irronnut neste on haihtunut. Mausta suolalla sekä chilillä. Sekoita joukkoon kookosmaito tai soijakerma ja sitruunamehu. Keitä kunnes muhennos sakenee.

  2. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra molemmista puolikkaista sisus. Leikkaa kurpitsanpuolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan, ja pane uuninkestävälle vadille. Leikkaa kesäkurpitsaviipaleet suikaleiksi. Sekoita kesäkurpitsan sisus ja suikaleet muhennoksen joukkoon.

  3. Lusikoi täyte kurpitsoille. Sekoita siemenet sekä korppujauho ja ripottele kesäkurpitsojen päälle. Kypsennä uunissa 180 asteessa 20 minuuttia. Nauti raikkaan salaatin kera.

Kommentit

    Näytä lisää