Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa - Reseptit - Ilta-Sanomat

Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

Täytä kala pinaatilla tai mangoldilla. Lisää spelttirisottoon runsaasti tuoreita yrttejä.

9.8.2010 7:51
Määrä4 annosta
Valmistusaika50 min
Energia520 kcal / annos

Ainekset

  • 8

    pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä

  • ahventa, kuhaa tai siikaa

  • suolaa

  • <b>Täyte:</b>

  • 200 g

    pinaattia tai mangoldia

  • 2

    valkosipulinkynttä

  • loraus öljyä

  • suolaa

  • mustapippurirouhetta

  • 1 tl

    raastettua sitruunankuorta

  • voita ja öljyä paistamiseen

  • <b>Kastikkeeksi:</b>

  • 1

    sitruunan mehu

  • loraus valkoviiniä

  • ripaus suolaa

  • <b>Spelttihelmirisotto:</b>

  • 1

    valkosipulinkynsi hienonnettuna

  • 1

    sipuli

  • 3 rkl

    öljyä

  • 3 dl

    spelttihelmiä

  • n. 1 l

    kasvislientä

  • ripaus chiliä

  • muutama oksa hienonnettua timjamia

  • 1

    kourallinen persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa. Lisää kasvislientä pikkuhiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen alla, kunnes kala on valmista.

  2. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella. Lusikoi paistosta neljän kalafileen päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle.

  3. Kuumenna pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit