Spelttihelmistä tehty yrttirisotto ja paistettua kalaa

Täytä kala pinaatilla tai mangoldilla. Lisää spelttirisottoon runsaasti tuoreita yrttejä.
  • 50 min
  • 4 annosta
  • 520 kcal / annos

Ainekset

8
pientä kalafileetä tai 4 puoliksi leikattua suurempaa fileetä
ahventa, kuhaa tai siikaa
suolaa
Täyte:
200 g
pinaattia tai mangoldia
2
valkosipulinkynttä
loraus öljyä
suolaa
mustapippurirouhetta
1 tl
raastettua sitruunankuorta
voita ja öljyä paistamiseen
Kastikkeeksi:
1
sitruunan mehu
loraus valkoviiniä
ripaus suolaa
Spelttihelmirisotto:
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
1
sipuli
3 rkl
öljyä
3 dl
spelttihelmiä
n. 1 l
kasvislientä
ripaus chiliä
muutama oksa hienonnettua timjamia
1
kourallinen persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Valmista risotto ensin. Hienonna valkosipuli ja sipuli. Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää pannulle spelttihelmet. Kuullota hetken aikaa.

    Lisää kasvislientä pikkuhiljaa ja sekoittele välillä. Kun helmet ovat kypsiä, lisää joukkoon chili ja hienonnetut yrtit. Anna seistä kannen alla, kunnes kala on valmista.
  2. Suolaa kalapalat kevyesti. Hienonna mangoldi tai pinaatti sekä valkosipuli. Kuullota niitä pienessä määrässä öljyä pannulla muutama minuutti. Mausta mustapippurilla ja raastetulla sitruunankuorella.

    Lusikoi paistosta neljän kalafileen päälle ja nosta toinen puoli fileestä paistoksen päälle.
  3. Kuumenna pannulla vähän voita ja öljyä. Paista kalat molemmilta puolilta. Aivan lopuksi purista paistuneiden kalojen päälle sitruunamehua ja lorauta joukkoon valkoviiniä. Tarjoile yrttisen spelttirisoton kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää