Lämmintä camembertjuustoa ja yrttistä marjasalaattia - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lämmintä camembertjuustoa ja yrttistä marjasalaattia

Paistettu juusto ja marjasalaatti ovat kesäinen jälkiruoka.

9.8.2010 8:13
Määrä4 hengelle
Valmistusaika2 h 20 min
Energia325 kcal / annos

Ainekset

  • 4

    siivua camembertjuustoa

  • leivitykseen vehnäjauhoa, pari kananmunaa ja korppujauhoa

  • paistamiseen öljyä

  • <b>Marjasalaatti:</b>

  • 1 l

    marjoja esim. mustikoita, mansikoita ja raparperia

  • <b>Mausteliemi:</b>

  • 1 dl

    vettä

  • 1 dl

    hunajaa

  • 1

    kanelitanko

  • 2

    tähtianista

  • 3

    kardemumman siementä

  • 1/2

    sitruunan raastettu kuori

  • lisää lopuksi liemeen runsaasti mintun ja thaibasilikan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Valmista marjasalaatti. Kuumenna liemen ainekset keskenään. Nosta levyltä. Lusikoi marjat liemeen. Jos käytät raparperia, esikypsennä se mikrossa sokerin kanssa. Pilko raparperit ja pyöritä palat sokerissa. Kuumenna mikrossa parin minuutin ajan. Sekoita vasta sitten ne liemeen. Lisää joukkoon runsaasti tuoretta minttua. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.

  2. Valmista juusto juuri ennen tarjoilua. Leikkaa juusto paloiksi. Kieritä palat vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa. Paista palat nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Tarjoile marjasalaatin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit