Lämmintä camembertjuustoa ja yrttistä marjasalaattia

Paistettu juusto ja marjasalaatti ovat kesäinen jälkiruoka.
  • 2 h 20 min
  • 4 hengelle
  • 325 kcal / annos

Ainekset

4
siivua camembertjuustoa
leivitykseen vehnäjauhoa, pari kananmunaa ja korppujauhoa
paistamiseen öljyä
Marjasalaatti:
1 l
marjoja esim. mustikoita, mansikoita ja raparperia
Mausteliemi:
1 dl
vettä
1 dl
hunajaa
1
kanelitanko
2
tähtianista
3
kardemumman siementä
1/2
sitruunan raastettu kuori
lisää lopuksi liemeen runsaasti mintun ja thaibasilikan lehtiä

Valmistusohjeet

  1. Valmista marjasalaatti. Kuumenna liemen ainekset keskenään. Nosta levyltä. Lusikoi marjat liemeen.

    Jos käytät raparperia, esikypsennä se mikrossa sokerin kanssa. Pilko raparperit ja pyöritä palat sokerissa. Kuumenna mikrossa parin minuutin ajan. Sekoita vasta sitten ne liemeen. Lisää joukkoon runsaasti tuoretta minttua. Anna maustua muutama tunti jääkaapissa.
  2. Valmista juusto juuri ennen tarjoilua. Leikkaa juusto paloiksi. Kieritä palat vehnäjauhossa, sitten vatkatussa kananmunassa ja lopuksi korppujauhossa.

    Paista palat nopeasti kuumalla pannulla öljyssä. Tarjoile marjasalaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää