Marjaruukku

Tätä herkkua ei voi vastustaa syksyn pimeinä iltoina vaniljavanukkaan kanssa tarjoiltuna. Marjaruukkuun voit käyttää haluamiasi marjoja, jotka saavat sitten makua rommista.
  • 1-4 kk
  • 20 annosta
  • 175 kcal /annos

Ainekset

2 l
marjoja
5 dl
sokeria
4 dl
tummaa tai vaaleaa rommia
halutessasi mausteita kuten kanelia, vaniljaa tai tähtianista

Valmistusohjeet

  1. Puhdista marjat ja lado ne kerroksittain sokerin, mausteiden ja rommin kanssa lasipurkkiin.

    Sulje lasitölkki tiiviisti ja säilytä jääkaapissa. Rommiruukku säilyy kylmässä ja pimeässä useita kuukausia, jopa vuosia.

    Kääntele purkkia säilytyksen aikana niin, että kaikki marjat ovat tasaisesti liemessä.

    Liemi on valmista muutaman kuukauden säilömisen jälkeen. Myös marjat voi nauttia esim. jäätelön kanssa. Liemen voi nauttia vaikka liköörin tapaan lasista tai kastikkeena.

    Älä tarjoile marjoja tai lientä alaikäisille. Alkoholi ei haihdu pois.

Kommentit

    Näytä lisää