Mustaherukka-suklaakakku

Mustaherukka ja suklaa sopivat hyvin yhteen.
  • 1 1/2 h + hyytyminen seuraavaan päivään
  • 12 annosta
  • 572 kcal / annos

Ainekset

200 g
pehmeää voita
2 dl
sokeria
3
kananmunaa
150 g
tummaa suklaata rouheena
3 dl
vehnäjauhoa
3 rkl
kaakaota
2 tl
leivinjauhetta
kostutus:
1/2 dl
mustaherukkamehua
Täyte:
2 dl
paseerattua mustaherukkasosetta
1 dl
sokeria
200 g
maustamatonta tuorejuustoa
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
4
liotettua liivatetta
Päälle:
1 dl
rouhittua tummaa- ja valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kakkupohja.
    Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää
    ne vuorotellen kanamunien kanssa. Laita taikina voideltuun
    irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm).

    Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä pohja.
  2. Valmista täyte. Sekoita mustaherukkasoseen joukkoon
    sokeri ja sulatetut liivatteet. Sekoita ensin tuorejuusto ja sitten kermavaahto joukkoon.
  3. Halkaise kakkupohja. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita
    toinen kakkupohja vuokaan. Kostuta pohja ja laita puolet
    täytteestä päälle. Aseta toinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Laita loput täytteestä päälle. Anna hyytyä
    kylmässä seuraavaan päivään.

    Koristele suklaarouheella.

Kommentit

    Näytä lisää