Mustaherukka-suklaakakku - Reseptit - Ilta-Sanomat

Mustaherukka-suklaakakku

Mustaherukka ja suklaa sopivat hyvin yhteen.

19.8.2010 11:16
Määrä12 annosta
Valmistusaika1 1/2 h + hyytyminen seuraavaan päivään
Energia572 kcal / annos

Ainekset

  • 200 g

    pehmeää voita

  • 2 dl

    sokeria

  • 3

    kananmunaa

  • 150 g

    tummaa suklaata rouheena

  • 3 dl

    vehnäjauhoa

  • 3 rkl

    kaakaota

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • kostutus:

  • 1/2 dl

    mustaherukkamehua

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 dl

    paseerattua mustaherukkasosetta

  • 1 dl

    sokeria

  • 200 g

    maustamatonta tuorejuustoa

  • 2 dl

    kuohukermaa vaahdotettuna

  • 4

    liotettua liivatetta

  • <b>Päälle:</b>

  • 1 dl

    rouhittua tummaa- ja valkosuklaata

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin kakkupohja. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen kanamunien kanssa. Laita taikina voideltuun irtopohjavuokaan (halkaisijaltaan 24 cm). Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Jäähdytä pohja.

  2. Valmista täyte. Sekoita mustaherukkasoseen joukkoon sokeri ja sulatetut liivatteet. Sekoita ensin tuorejuusto ja sitten kermavaahto joukkoon.

  3. Halkaise kakkupohja. Vuoraa vuoka kelmulla ja laita toinen kakkupohja vuokaan. Kostuta pohja ja laita puolet täytteestä päälle. Aseta toinen kakkupohja vuokaan ja kostuta. Laita loput täytteestä päälle. Anna hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. Koristele suklaarouheella.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit