Tomaattinen possukastike ja juuressurvos

Lisäile possukastikkeeseen erilaisia kasviksia. Paprikan sijasta kokeile vaikka kuutioitua kesäkurpitsaa tai munakoisoa.

23.8.2010 11:19
Määrä4 annosta
Valmistusaika45 min
Energia750 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    porsaan ulkofileetä suikaleina

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • suolaa

  • 1/2

    purjosipulia hienonnettuna

  • 4

    valkosipulinkynttä hienonnettuna

  • 1

    punainen paprika kuutioituna

  • 1

    vihreä paprika kuutioituna

  • 2 tl

    yrttisekoitusta

  • 4 dl

    tomaattimurskaa

  • 2 dl

    lihalientä

  • 1 rkl

    hunajaa tai 1 rkl sokeria

  • tuoretta persiljaa

  • <b>Lanttu-perunasurvos:</b>

  • 800 g

    perunaa

  • 400 g

    lanttua

  • 50 g

    voita

  • loraus kuumaa maitoa

  • ripaus suolaa

  • ripaus valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista possusuikaleet nopeasti öljyssä ja mausta suolalla. Nosta sivuun hetkeksi. Kuullota purjoa ja valkosipulisilppua pannulla hetki. Lisää paprikat ja jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.

  2. Lisää pannulle ruskistetut possusuikaleet ja yrttiseos. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta hunajalla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon lopuksi tuoretta persiljaa. Tarjoile lanttu-perunasurvoksen kanssa.

  3. Kuori perunat ja lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo kypsät juurekset voin ja maidon kanssa. Mausta. Tarjoile possukastikkeen kanssa. Lisää maidon määrää, jos haluat muusia.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit