Tomaattinen possukastike ja juuressurvos

Lisäile possukastikkeeseen erilaisia kasviksia. Paprikan sijasta kokeile vaikka kuutioitua kesäkurpitsaa tai munakoisoa.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 750 kcal / annos

Ainekset

600 g
porsaan ulkofileetä suikaleina
2 rkl
ruokaöljyä
suolaa
1/2
purjosipulia hienonnettuna
4
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
punainen paprika kuutioituna
1
vihreä paprika kuutioituna
2 tl
yrttisekoitusta
4 dl
tomaattimurskaa
2 dl
lihalientä
1 rkl
hunajaa tai 1 rkl sokeria
tuoretta persiljaa
Lanttu-perunasurvos:
800 g
perunaa
400 g
lanttua
50 g
voita
loraus kuumaa maitoa
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

Valmistusohjeet

  1. Ruskista possusuikaleet nopeasti öljyssä ja mausta suolalla. Nosta sivuun hetkeksi.

    Kuullota purjoa ja valkosipulisilppua pannulla hetki. Lisää paprikat ja jatka kuullotusta vielä pari minuuttia.
  2. Lisää pannulle ruskistetut possusuikaleet ja yrttiseos. Lisää tomaattimurska ja lihaliemi. Mausta hunajalla ja suolalla. Anna kastikkeen hautua noin 20 minuuttia. Lisää joukkoon lopuksi tuoretta persiljaa.

    Tarjoile lanttu-perunasurvoksen kanssa.
  3. Kuori perunat ja lantut. Keitä ne kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Survo kypsät juurekset voin ja maidon kanssa. Mausta. Tarjoile possukastikkeen kanssa. Lisää maidon määrää, jos haluat muusia.

Kommentit

    Näytä lisää