Sorsakeitto

Sorsakeittoon sopivat hyvin syksyn sienet.
  • 1 h
  • 4 annosta
  • 245 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
öljyä
1
pieni sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
pieni puolikas lanttu kuutioina
1
porkkana viipaleina
5 dl
savoijinkaalia suikaleina
5 dl
kantarelleja hienonnettuna
suolaa
2 tl
timjamia
1
laakerinlehti
vastajauhettua mustapippuria
3 rkl
sitruunamehua
1 1/2 l
vettä tai riistalientä
4 dl
kypsää sorsanlihaa suikaleina

Valmistusohjeet

  1. Laita öljy kattilaan ja anna lämmetä. Lisää sipulit, kasvikset, kantarellit ja mausteet. Kuullota miedolla lämmöllä muutama
    minuutti.

  2. Lisää joukkoon sitruunamehu ja neste. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 20 minuuttia kunnes kasvikset ovat kypsiä.

    Lisää sorsanliha, tarkista maku ja nauti maalaisleivän kera.

Kommentit

    Näytä lisää