Sorsaa viinirypälekastikkeessa

Viinirypäleet piristävät syksyisen sorsakastikkeen.
  • 2 h
  • 4 annosta
  • 560 kcal / annos

Ainekset

2
patavalmista sorsaa
suolaa
2 tl
timjamia
vastajauhettua valkopippuria
2 rkl
voita
1/2 l
liemijuureksia lohkoina
porkkanaa, sipulia, palsternakkaa ja selleriä
3 dl
vaaleaa lihalientä tai vettä
Kastike:
4 dl
paistolientä
2 dl
kuohukermaa
2 rkl
vehnäjauhoja
2 rkl
konjakkia
1 rkl
sinihomejuustoa
1 rkl
mustaherukkahyytelöä
1 rkl
voita
2 dl
puolitettuja siemenettömiä viinirypäleitä
persiljan oksia

Valmistusohjeet

  1. Sekoita suola ja mausteet. Hiero sorsat ulkoa ja sisältä mausteseoksella. Sido linnut kokoon puuvillalangalla.
  2. Ruskista linnut kauttaaltaan padassa voissa. Lisää liemijuurekset ja anna hieman ruskistua. Käännä sorsat rintapuoli ylöspäin. Lisää neste ja pane kansi päälle.

    Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin tunti. Nosta sorsat padasta.
  3. Siivilöi paistoliemi ja kaada se erilliseen kattilaan. Lisää kerma ja kiehauta. Sekoita konjakkiin ja vesitilkkaan vehnäjauhot. Mausta sinihomejuustolla ja marjahyytelöllä. Keitä hiljalleen kymmenisen minuuttia välillä sekoittaen. Tarkista maku. Laita kastike tarjoiluastiaan.
  4. Irrota sorsista koivet ja poista luut. Laita ne kastikkeen päälle tai käytä myöhemmin muuhun ruokaan. Irrota rintapalat, leikkaa viipaleiksi ja laita kastikkeen päälle.
  5. Lämmitä viinirypäleen puolikkaat paistinpannulla voissa ja laita ne lihan päälle. Viimeistele persiljan oksilla.

    Tarjoa lisäkkeeksi voissa haudutettuja sesongin kasviksia kuten lanttua, naurista, punajuuria ja erilaisia kaaleja.
  6. Huomioi sorsaa kypsentäessä, että liikaa kypsynyt liha maistuu maksalle. Kypsennä liha varovasti. Sorsanrinta kypsyy nopeammin, joten voit leikata koivet irti ja kypsentää niitä vielä erikseen.

Kommentit

    Näytä lisää