Hedelmäinen sorsasalaatti

Näin alkusyksystä persikat ja nektariinit ovat parhaimmillaan. Käytä niitä tässä hedelmäisessä sorsasalaatissa.
  • 40 min
  • 4 annosta
  • 450 kcal / annos

Ainekset

4 dl
luutonta kypsää sorsanlihaa hienonnettuna
2 dl
kypsiä tummia linsseja (esim. beluga)
2
nektariinia tai persikkaa lohkoina
2 dl
retiisiä lohkoina
1/2 l
värikkäitä salaatinlehtiä revittynä
yrtinoksia
Kastike:
1
kananmuna
2 rkl
Dijon-sinappia
1 rkl
sokeria
1/2 tl
suolaa
10
basilikanlehteä
2 rkl
punaviinietikkaa
vastajauhettua valkopippuria
11/2 dl
öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä linssit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja jäähdytä.
  2. Valmista kastike. Yhdistä kulhoon kananmuna, sinappi, sokeri, suola, basilikanlehdet, punaviinietikka ja pippuri. Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy joukkoon koko ajan sauvasekoittimella vatkaten.
  3. Laita sorsanliha ja linssit sekä nektariinin ja retiisin lohkot laakeaan kulhoon. Mausta ainekset kastikkeella.
  4. Laita salaatinlehtiä neljälle lautaselle. Asettele salaattia kekoina lautasille ja viimeistele yrtinoksilla.

Kommentit

    Näytä lisää