Hedelmäinen sorsasalaatti - Reseptit - Ilta-Sanomat

Hedelmäinen sorsasalaatti

Näin alkusyksystä persikat ja nektariinit ovat parhaimmillaan. Käytä niitä tässä hedelmäisessä sorsasalaatissa.

25.8.2010 10:25
Määrä4 annosta
Valmistusaika40 min
Energia450 kcal / annos

Ainekset

  • 4 dl

    luutonta kypsää sorsanlihaa hienonnettuna

  • 2 dl

    kypsiä tummia linsseja (esim. beluga)

  • 2

    nektariinia tai persikkaa lohkoina

  • 2 dl

    retiisiä lohkoina

  • 1/2 l

    värikkäitä salaatinlehtiä revittynä

  • yrtinoksia

  • <b>Kastike:</b>

  • 1

    kananmuna

  • 2 rkl

    Dijon-sinappia

  • 1 rkl

    sokeria

  • 1/2 tl

    suolaa

  • 10

    basilikanlehteä

  • 2 rkl

    punaviinietikkaa

  • vastajauhettua valkopippuria

  • 11/2 dl

    öljyä

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä linssit pakkauksessa olevan ohjeen mukaan ja jäähdytä.

  2. Valmista kastike. Yhdistä kulhoon kananmuna, sinappi, sokeri, suola, basilikanlehdet, punaviinietikka ja pippuri. Hienonna ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy joukkoon koko ajan sauvasekoittimella vatkaten.

  3. Laita sorsanliha ja linssit sekä nektariinin ja retiisin lohkot laakeaan kulhoon. Mausta ainekset kastikkeella.

  4. Laita salaatinlehtiä neljälle lautaselle. Asettele salaattia kekoina lautasille ja viimeistele yrtinoksilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit