Reseptit

Punajuuri-suklaakakku

Makea punajuuri ja tumma suklaa ovat mahtava parivaljakko kakussa.
  • 1 1/2 h
  • n. 12 palaa
  • 212 kcal/pala

Ainekset

5 dl
hienoksi raastettua raakaa punajuurta
2 rkl
appelsiinimehua
100 g
tummaa suklaata
75 g
voita
1 dl
kolmen leseen seosta
2 1/2 dl
vehnäjauhoa
1 1/2 tl
leivinjauhetta
2
kananmunaa
1 1/4 dl
fariinisokeria
pinnalle:
sulatettua tummaa suklaata tai tomusokeria

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

    Raasta punajuuret hienoksi raasteeksi ja sekoita
    appelsiinimehu joukkoon.

    Laita paloiteltu suklaa voin kanssa kattilaan ja sulata miedolla lämmöllä tasaiseksi välillä sekoittaen. Anna jäähtyä hetki.
  2. Sekoita leseet, jauhot ja leivinjauhe hyvin keskenään.

    Vatkaa munat ja fariinisokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita jauhot ja suklaa-rasvaseos punajuuriraasteen joukkoon ja lisää lopuksi muna-sokerivaahto.
  3. Kaada taikina n. puolentoista litran vetoiseen kakkuvuokaan.
    Paista noin 45 minuuttia.

    Kokeile kypsyyttä puutikulla ja ota kakku heti uunista pois,
    kun taikinaa ei enää tartu tikkuun. Anna kakun jäähtyä
    ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Kommentit

    Näytä lisää