Reseptit

Herukkapiirakka

Kesän marjoista syntyy pehmeä herukkapiirakka, jonka kruunaa kookoskuorrutus.
  • 1 h
  • 24 palaa
  • 247 kcal / annos

Ainekset

3 dl
sokeria
6 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
150 g
sulatettua voita
2
kananmunaa
2 dl
maitoa
8 dl
herukoita
Muruseos:
100 g
sulatettua voita
1 dl
sokeria
1 dl
vehnäjauhoa
1 1/2 dl
kookoshiutaleita
2 tl
vaniljasokeria

Valmistusohjeet

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja anna jäähtyä
    vähän. Sekoita maito ja kananmunat keskenään.

    Yhdistä kaikki ainekset herukoita lukuun ottamatta. Sekoita hyvin. Taikinan pitää olla löysää.
  2. Levitä taikina pellille leivinpaperille. Levitä päälle punaherukat. Sekoita murukuorrutuksen ainekset keskenään.
  3. Paista piirakkaa 225 asteessa noin 12 minuuttia. Laske lämpötila 200 asteeseen. Ripottele murukuorrutus päälle ja paista vielä noin 15-20 minuuttia.

    Kookos palaa herkästi, joten voit suojata sen nostamalla palan leivinpaperia piirakan päälle. Jäähdytä ja tarjoile jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää