Lakka-kinuskikääretorttu - Reseptit - Ilta-Sanomat

Lakka-kinuskikääretorttu

Lakka-kinuskikääretorttu viimeistellään tuoreilla lakoilla.

2.9.2010 8:38
Määrä15 palaa
Valmistusaika50 min
Energia345 kcal / pala

Ainekset

  • <b>Pohja:</b>

  • 4

    munaa

  • 2 dl

    sokeria

  • 160 g

    mantelijauhetta

  • 1 dl

    perunajauhoa

  • 2 tl

    leivinjauhetta

  • <b>Täyte:</b>

  • 2 prk

    vaniljatuorejuustoa

  • 1 dl

    paseerattua lakkasosetta

  • 2 rkl

    kinuskikastiketta

  • 2 dl

    kuohukermaa vaahdotettuna

  • <b>Koristeluun:</b>

  • 1 dl

    kinuskikastiketta

  • 1 dl

    lakkoja

  • 1 dl

    paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauheeseen muut kuivat aineet ja lisää seos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.

  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen.

  3. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä. Sekoita täyteainekset ja levitä torttulevylle.

  4. Rullaa kääretortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä saumakohta alaspäin. Laita kokonainen tai puolikas kääretorttu tarjoiluvadille. Valuta kinuskikastiketta päälle. Koristele lakoilla ja mantelilastuilla. Viimeistele tomusokerilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit