Lakka-kinuskikääretorttu

Lakka-kinuskikääretorttu viimeistellään tuoreilla lakoilla.
  • 50 min
  • 15 palaa
  • 345 kcal / pala

Ainekset

Pohja:
4
munaa
2 dl
sokeria
160 g
mantelijauhetta
1 dl
perunajauhoa
2 tl
leivinjauhetta
Täyte:
2 prk
vaniljatuorejuustoa
1 dl
paseerattua lakkasosetta
2 rkl
kinuskikastiketta
2 dl
kuohukermaa vaahdotettuna
Koristeluun:
1 dl
kinuskikastiketta
1 dl
lakkoja
1 dl
paahdettuja mantelilastuja

Valmistusohjeet

  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita mantelijauheeseen muut kuivat aineet ja lisää seos varovasti sekoittaen muna-sokerivaahtoon.
  2. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja paista 200 asteessa noin 7-10 minuuttia, kunnes levy on kauniin keltainen.
  3. Kumoa kypsä torttupohja toiselle leivinpaperille, jolle on
    ripoteltu hieman sokeria. Anna jäähtyä.

    Sekoita täyteainekset ja levitä torttulevylle.
  4. Rullaa kääretortuksi leivinpaperia apuna käyttäen. Jätä
    saumakohta alaspäin. Laita kokonainen tai puolikas kääretorttu tarjoiluvadille. Valuta kinuskikastiketta päälle.
    Koristele lakoilla ja mantelilastuilla. Viimeistele tomusokerilla.

Kommentit

    Näytä lisää