Metsämarjaclafoutis - Reseptit - Ilta-Sanomat

Metsämarjaclafoutis

Ranskalainen clafoutis tehdään usein luumuista tai kirsikoista, mutta tähän suomalaiseen versioon voi laittaa hyvin marjoja.

2.9.2010 8:44
Määrä6 annosta
Valmistusaika1 h
Energia160 kcal / annos

Ainekset

  • 2 1/2 dl

    maitoa

  • 1/2 dl

    sokeria

  • 3

    munaa

  • 3 tl

    vaniljasokeria

  • ripaus suolaa

  • 1 1/2 dl

    vehnäjauhoja

  • 1/2 l

    metsämarjoja

  • 1/2 dl

    sokeria

Valmistusohjeet

  1. Laita maito, sokeri, munat, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot tehosekoittimen kulhoon tai korkeareunaiseen astiaan, jossa voit käyttää sauvasekoitinta. Sekoita, kunnes taikina on sileää.

  2. Kaada voideltuun 23x33 cm vuokaan 1 cm:n kerros taikinaa. Laita vuoka kahdeksaksi minuutiksi 180-asteiseen uuniin niin, että taikina jähmettyy vuoan pohjalle. Levitä marjat taikinapohjalle ja ripottele sokeria pinnalle. Kaada päälle loput taikinasta.

  3. Laita vuoka uuniin keskiosaan ja paista noin 40 minuuttia. Clafoutis on kypsä, kun se on kohonnut ja ruskistunut eikä siihen pistettyyn puutikkuun tartu mitään. Nauti lämpimänä kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit