Metsämarjaclafoutis

Ranskalainen clafoutis tehdään usein luumuista tai kirsikoista, mutta tähän suomalaiseen versioon voi laittaa hyvin marjoja.
  • 1 h
  • 6 annosta
  • 160 kcal / annos

Ainekset

2 1/2 dl
maitoa
1/2 dl
sokeria
3
munaa
3 tl
vaniljasokeria
ripaus suolaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 l
metsämarjoja
1/2 dl
sokeria

Valmistusohjeet

  1. Laita maito, sokeri, munat, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot tehosekoittimen kulhoon tai korkeareunaiseen astiaan, jossa voit käyttää sauvasekoitinta. Sekoita, kunnes taikina on sileää.
  2. Kaada voideltuun 23x33 cm vuokaan 1 cm:n kerros taikinaa.
    Laita vuoka kahdeksaksi minuutiksi 180-asteiseen uuniin niin, että taikina jähmettyy vuoan pohjalle.

    Levitä marjat taikinapohjalle ja ripottele sokeria pinnalle.
    Kaada päälle loput taikinasta.
  3. Laita vuoka uuniin keskiosaan ja paista noin 40 minuuttia.
    Clafoutis on kypsä, kun se on kohonnut ja ruskistunut eikä
    siihen pistettyyn puutikkuun tartu mitään. Nauti lämpimänä
    kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää