Puolukkajäädyke

Erilaiset marjasoseet sopivat hyvin jäädykkeisiin.
  • 1 h + jäätymisaika
  • 10 annosta
  • 195 kcal / annos

Ainekset

5
keltuaista
1 dl
sokeria
4 dl
kermaa vaahdotettuna
4 rkl
marjalikööriä
2 dl
paseerattua puolukkasosetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa
    koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle.

    Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahto
    joukkoon.
  2. Kaada jäädyke kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja
    jäädytä pakastimessa yön yli.

  3. Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopauta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.

Kommentit

    Näytä lisää