Puolukkajäädyke - Reseptit - Ilta-Sanomat

Puolukkajäädyke

Erilaiset marjasoseet sopivat hyvin jäädykkeisiin.

2.9.2010 8:49
Määrä10 annosta
Valmistusaika1 h + jäätymisaika
Energia195 kcal / annos

Ainekset

  • 5

    keltuaista

  • 1 dl

    sokeria

  • 4 dl

    kermaa vaahdotettuna

  • 4 rkl

    marjalikööriä

  • 2 dl

    paseerattua puolukkasosetta

Valmistusohjeet

  1. Sekoita keltuaiset ja sokeri. Kypsennä seos vesihauteessa koko ajan vatkaten, kunnes seos on vaaleaa eikä maistu enää kananmunalle. Jäähdytä, lisää likööri ja marjasose. Sekoita kermavaahto joukkoon.

  2. Kaada jäädyke kakku- tai jäädykevuokaan. Peitä kelmulla ja jäädytä pakastimessa yön yli.

  3. Ota jäädyke pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista. Kasta vuoka kylmään veteen hetkeksi ja kopauta esimerkiksi leikkuulaudalle. Ripottele tarjoiluvadille hieman sokeria. Aseta jäädyke vadille ja koristele marjoilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit