Reseptit

Ratatouille ja ulkofileekääröt

Valmista ratatouille ajoissa, että se kerkeää jäähtyä. Tarjoa sen kanssa ulkofileekääröjä.
  • 55 min + jäähtymisaika
  • 4 annosta
  • 402 kcal / annos

Ainekset

4
ohueksi nuijittua ulkofileepihviä
ripaus suolaa
mustapippuria
100 g
sinihomejuustoa
Ratatouille:
500 g
sentin paksuisiksi viipaleiksi
leikattuja munakoisoja
3 rkl
ruokaöljyä
500 g
kesäkurpitsaa paloina
300 g
kuutioituja punaisia ja vihreitä paprikoita
2
punasipulia hienonnettuna
3
hienonnettua valkosipulinkynttä
10
kaltattua, kuutioitua tomaattia
1 tl
sokeria
tuoretta silputtua persiljaa, timjamia ja basilikaa
suolaa, pippuria

Valmistusohjeet

  1. Suolaa munakoisot ja jätä ne tihkumaan nestettä puoleksi tunniksi. Taputtele ne sen jälkeen kuiviksi ja kuutioi.

    Kuumenna öljyä padassa ja lisää munakoisopalat. Ruskista. Kun ne ovat kauttaaltaan ruskistuneet, nostele ne padasta ja valuta talouspaperin päällä.
  2. Lorauta pataan hieman lisää öljyä ja kypsennä seuraavaksi kesäkurpitsat, kunnes niistä on kosteus haihtunut. Poista ne padasta ja valuta.

    Jatka samalla tavalla paprikoiden kanssa. Lisää pataan taas vähän öljyä ja kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipuli.
  3. Lisää pataan tomaatit, sokeri ja yrtit ja anna ainesten muhia puolisen tuntia. Lisää pataan loput, erikseen paistetut vihannekset ja kuumenna nopeasti. Lisää lopuksi suolaa ja pippuria maun mukaan. Jäähdytä. Pata on parasta seuraavana päivänä.

  4. Suolaa kevyesti ja pippuroi ulkofileepihvit. Murusta sinihomejuustoa pihveille ja kääri rullalle. Kiinnitä rulla cocktailtikulla tai paistonarulla.

    Paista rullat nopeasti kuumalla pannulla öljyssä ja siirrä 180-asteiseen uuniin hetkeksi kypsymään. Tarjoile ratatouillen kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää