Säilötyt kurkut ja kesäkurpitsat

Kurkut ja kesäkurpitsat säilötään etikkaiseen mausteliemeen.
  • 30 min
  • 30 kcal / 100 g

Ainekset

2 kg
avomaankurkkua tai kesäkurpitsaa
myös sienet, paprikat, sipuli ja muut vihannekset sopivat säilöntään hyvin
100 g
tuoretta tilliä
50 g
piparjuurta
3
valkosipulinkynttä
Mausteliemi:
6 dl
vettä
4 dl
väkiviinaetikkaa
8 dl
sokeria
2 rkl
suolaa
1 rkl
sinapinsiemeniä

Valmistusohjeet

  1. Pese kurkut huolellisesti ja leikkaa ne kuutioiksi tai siivuiksi. Huuhtele tillinippu. Kuori piparjuuri ja leikkaa ohuiksi lastuiksi. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Laita lasipurkkien pohjalle runsaasti tilliä. Lisää kurkkusiivut, piparjuuri ja valkosipuli purkkeihin. Kiehauta mausteliemi ja kaada kuumana purkkeihin. Liemen tulee peittää ainekset kokonaan ja tulla aivan piripintaan.
  3. Sulje purkit tiiviisti kannella. Anna jäähtyä ja siirrä kylmään maustumaan. Muista puhdistaa purkit ja kannet huolellisesti ennen täyttöä.
  4. Tässä pari vinkkiä säilöntään:
    - Säilö ainoastaan tuoreita ja laadukkaita raaka-aineita.
    - Työvälineiden, tölkkien ja sulkimien on oltava erittäin puhtaita.
    - Upota tölkit, pullot, kannet ja korkit säilöntää edeltävänä päivänä kylmään veteen. Anna niiden liota yön yli. Liotuksen aikana astioiden pinnassa olevat itiöt heräävät, jolloin ne voidaan tuhota. Jos tätä ei tehdä, astioiden pinnassa on kuumennuksen jälkeenkin säilykkeitä pilaavia itiöitä.
    - Kuumenna tölkit ja pullot ennen täyttämistä. Voit kuumentaa tölkit ja pullot uunissa 100-125 asteessa sanomalehteen käärittynä vähintään 15 minuuttia tai vesikattilassa keittämällä.
    - Täytä purkit piripintaan ja sulje kannet ja korkit huolellisesti heti täyttämisen jälkeen. Säilytä säilykkeet kylmässä ja mielellään valolta suojattuna.

Kommentit

    Näytä lisää