Kyssäkaali-mantelilaatikko

Kyssäkaali-mantelilaatikko sopii lisäkkeeksi tai sellaisenaan syötäväksi.
  • 2 h
  • 6 annosta
  • 290 kcal / annos

Ainekset

1 kg
kyssäkaalia
vettä
suolaa
1 dl
karkeaa mantelirouhetta
3 rkl
siirappia
1/2 dl
korppujauhoja
1 dl
kermaa
pinnalle:
2 rkl
mantelirouhetta
2 rkl
voita

Valmistusohjeet

  1. Kuori ja lohko kyssäkaalit. Keitä runsaassa, suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kaada keitinvesi pois.

  2. Soseuta kyssäkaalilohkot. Lisää soseeseen mantelirouhe, siirappi, korppujauho ja kerma tehokkaasti sekoittaen. Tarkista maku ja kaada sose uunivuokaan.
  3. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti. Nauti kasvisruokana rapean salaatin kera tai tarjoa liharuokien ja lohiruokien lisäkkeenä.

Kommentit

    Näytä lisää