Ruusukaali-jauhelihapata

Simppeli pataruoka syntyy värikkäistä ruusukaaleista ja jauhelihasta.
  • 50 min
  • 4 annosta
  • 430 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
öljyä
400 g
jauhelihaa
1/2 l
n. 400 g ruusukaaleja
1
sipuli hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl
timjamia
suolaa
vastajauhettua mustapippuria
ripaus chilijauhetta
1 rkl
hunajaa
2 dl
tomaattimurskaa
2 dl
kuohukermaa, soijakermaa tai kookoskermaa

Valmistusohjeet

  1. Huuhtele ruusukaalit. Leikkaa pieni pala kannasta pois ja poista uloimmat lehdet.

    Laita öljy paistinpannulle ja kuumenna pannu. Ruskista
    jauheliha. Lisää ruusukaalit, sipuli, mausteet, tomaattimurska sekä kerma.
  2. Anna hautua miedolla lämmöllä, kannen alla noin 20 minuuttia, kunnes ruusukaalit ovat kypsiä.

    Nauti perunoiden tai riisin ja raikkaan vihreän salaatin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää