Kaalilaatikko

Kaalilaatikko tarjotaan perinteisesti puolukoiden kanssa.

13.9.2010 8:10
Määrä8 annosta
Valmistusaika2 h
Energia253 kcal/annos

Ainekset

  • 500 g

    paistijauhelihaa

  • mustapippuria

  • suolaa

  • 2 tl

    meiramia

  • 1

    sipuli

  • 5

    porkkanaa

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • 1

    pieni kaali (1-1 1/2 kg)

  • 1/2 dl

    puuroriisiä tai esim. spelttihelmiä tai täysjyväohraa

  • 3-5 dl

    vettä

  • 2 rkl

    siirappia

  • tarjolle puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Ruskista jauheliha ja mausta se pippurilla, suolalla ja meiramilla. Siirrä jauheliha sivuun.

  2. Hienonna sipuli ja pilko porkkanat. Kuullota niitä hetki öljyssä. Leikkaa kaali suikaleiksi. Laita pataan kerroksittain kaalia, jauhelihaa, sipulia, porkkanoita ja riisiä. Lisää nestettä ja siirappia.

  3. Nosta pata uuniin 200 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa. Vinkki! Kokeile riisin sijasta myös täysjyväohraa tai spelttihelmiä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit