Kaalilaatikko

Kaalilaatikko tarjotaan perinteisesti puolukoiden kanssa.
  • 2 h
  • 8 annosta
  • 253 kcal/annos

Ainekset

500 g
paistijauhelihaa
mustapippuria
suolaa
2 tl
meiramia
1
sipuli
5
porkkanaa
2 rkl
ruokaöljyä
1
pieni kaali (1-1 1/2 kg)
1/2 dl
puuroriisiä tai esim. spelttihelmiä tai täysjyväohraa
3-5 dl
vettä
2 rkl
siirappia
tarjolle puolukkasurvosta

Valmistusohjeet

  1. Ruskista jauheliha ja mausta se pippurilla, suolalla ja meiramilla. Siirrä jauheliha sivuun.
  2. Hienonna sipuli ja pilko porkkanat. Kuullota niitä hetki öljyssä.

    Leikkaa kaali suikaleiksi. Laita pataan kerroksittain kaalia, jauhelihaa, sipulia, porkkanoita ja riisiä. Lisää nestettä ja siirappia.
  3. Nosta pata uuniin 200 asteeseen noin 1,5 tunniksi. Lisää nestettä tarvittaessa. Tarjoile puolukkasurvoksen kanssa.

    Vinkki! Kokeile riisin sijasta myös täysjyväohraa tai spelttihelmiä.

Kommentit

    Näytä lisää