Muheva olutpata

Tumma olut tuo luonnetta olut-lihapataan.

13.9.2010 8:23
Määrä4 annosta
Valmistusaika3 tuntia
Energia448 kcal / annos ilman lisukemuusia

Ainekset

  • 800 g

    naudan sisäpaistia

  • voita

  • suolaa

  • pippuria

  • 10

    salottisipulia kuorittuna

  • 4

    valkosipulinkynttä

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    sokeria

  • 5 dl

    portteri tai stout tyyppistä olutta

  • 5 dl

    tummaa lihalientä

  • pari laakerinlehteä

  • tarjolle lisäksi kermaista perunamuusia

Valmistusohjeet

  1. Kuutioi liha. Ruskista lihapalat voissa ja mausta suolalla. Kuullota voissa kokonaisia salottisipuleita ja valkosipulinkynsiä hetki. Ripottele päälle sokeria ja anna karamellisoitua.

  2. Lisää kaikki ainekset pataan. Kaada päälle olutta, lihalientä ja lisää joukkoon laakerinlehtiä. Anna hautua 180-asteisessa uunissa 2-2,5 tuntia. Lisää tarvittaessa nestettä. Tarjoile kermaisen perunamuusin kanssa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit