Omena-sellerikeitto

Omena raikastaa juureskeiton.
  • 45 min
  • 4 annosta
  • 365 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
voita
2 rkl
oliiviöljyä
1
sipuli
700 g
juuriselleriä
200 g
perunoita
300 g
pilkottuja happamia omenoita
merisuolaa ja mustapippuria
noin 1 1/2 l
kasvislientä
tuoretta timjamia
1/2
sitruunan mehua
150 g
sinihomejuustoa muruina

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna
    voi ja öljy kattilassa.
    Hienonna sipuli, pilko
    juurekset ja omenat.
    Kuullota aineksia hetki
    kattilassa kuumassa voi-öljyseoksessa.
    Mausta suolalla ja
    pippurilla. Kaada päälle kasvislientä
    ja lisää joukkoon hienonnettua
    timjamia ja puolikkaasta
    sitruunasta puristettu mehu.
    Anna kiehua, kunnes juurekset
    ovat pehmenneet. Soseuta.
    Tarkista maku ja lisää suolaa
    tarvittaessa. Tarjoile keitto
    sinihomejuuston kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää