Reseptit

Omenaleipä

Tarjoile omenaleipä lämpimänä voin kanssa.
  • 3 h
  • yksi leipä noin 15 siivua
  • 93 kcal / 1 siivu

Ainekset

2 1/2 dl
piimää
1/2 l
makeuttamatonta omenasosetta
jos käytät makeutettua omenasosetta, niin vähennä siirapin määrää
1 dl
siirappia
50 g
hiivaa
2 tl
hienonnettua fenkolinsiementä
2 tl
suolaa
7 dl
ruisjauhoja
4-5 dl
hiivaleipäjauhoja

Valmistusohjeet

  1. Lämmitä piimä, omenasose ja siirappi kädenlämpöiseksi.
    Lisää murustettu hiiva, fenkolinsiemenet ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
  2. Alusta joukkoon ruisjauhot ja lisäile hiivaleipäjauhoja sen
    verran kuin tarvis. Voi olla, että tarvitset enemmän jauhoja. Tee taikinasta kimmoisaa.
  3. Kohota taikina huoneenlämmössä leivinliinan alla tunnin
    ajan. Leivo taikinasta kaksi leipää. Kohota leipiä vielä noin puoli tuntia liinan alla.
  4. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja paista leipiä noin tunnin. Kun leipä kumisee pohjaan koputettaessa, on se kypsä.

Kommentit

    Näytä lisää