Osterit Rockefellerin tapaan

Tarjoile osterien kanssa siivu sitruunaa. Purista sen mehut osterin päälle juuri ennen syömistä.
  • 1 h
  • 2 annosta
  • 260 kcal / annos

Ainekset

12
avattua osteria
100 g
hienonnettua pinaattia
1 dl
vesikrassia hienonnettuna
1/2 dl
hienonnettua persiljaa
1 dl
hienonnettua kevätsipulia tai purjoa
2 rkl
hienonnettua vihreää paprikaa
vastajauhettua mustapippuria
1/2 tl
kuivattua basilikaa
1/2 tl
kuivattua meiramia
2 rkl
tuoretta korianteria
suolaa
1 rkl
aniksen makuista alkoholia esim. Sambuca tai Pernod
1 dl
kuohukermaa
karkeaa suolaa

Valmistusohjeet

  1. Sulata voi pannulla ja lisää vesikrassi, persilja, salaattisipulit, paprika ja hienonnettu pinaatti. Hauduta viitisen minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet.

    Lisää mausteet, yrtit sekä alkoholi ja kerma. Hauduta, kunnes kerma hieman sakenee.
  2. Avaa osterit ja kumoa siivilään. Sekoita ostereiden liemi pinaattimuhennoksen sekaan. Kaada karkeaa suolaa uunipannuun ja painele osterinkuoret suolaan. Laita osteri kuoreen. Laita pinaattiseosta päälle.
  3. Laita 200 asteiseen uunin keskitasolle noin 15 minuutiksi, kunnes osterit ovat ruskettuneet kauniisti. Nauti paahdetun leivän ja voin kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää