Polentaa ja venetsialaiset maksapihvit - Reseptit - Ilta-Sanomat

Polentaa ja venetsialaiset maksapihvit

Venetsialaiset maksapihvit ovat Veneton alueen klassikkoruoka.

27.9.2010 10:17
Määrä4 annosta
Valmistusaika30 min
Energia360 kcal / annos

Ainekset

  • noin 600 g

    vasikan- tai karitsanmaksaa

  • 2 rkl

    voita

  • 2 rkl

    ruokaöljyä

  • 2

    isoa sipulia

  • nippu persiljaa

  • suolaa, mustapippuria

  • Polenta:

  • 1/2 l

    kasvislientä

  • 1 rkl

    oliiviöljyä

  • 1 1/2 dl

    polentasuurimoita

  • 1 dl

    parmesaaniraastetta

  • paistamiseen voita ja öljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin polenta. Kiehauta kasvisliemi ja öljy. Lisää polentasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita polentaa usein hautumisen aikana. Polenta on valmista, kun se on sakeaa ja kiinteää. Lisää lopuksi parmesaaniraaste polentan joukkoon.

  2. Voitele matala vuoka tai vuoraa se voipaperilla. Painele polenta vuokaan litteäksi puolentoista sentin paksuiseksi levyksi. Nosta vuoka jääkaappiin jäähtymään. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä aikaa säästääksesi.

  3. Leikkaa jäähtynyt polenta paloiksi. Grillaa tai paista paloja voi-öljyseoksessa pari minuuttia molemmilta puolilta ja tarjoile paistetun maksan kanssa.

  4. Poista maksasta kalvot ja viipaloi se hyvin ohuiksi siivuiksi. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna persilja. Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Lisää pannulle sipulisiivut ja persilja. Hauduta seosta käännellen matalalla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja täysin pehmeitä. Älä ruskista sipuleita.

  5. Siirrä sipulit syrjään, nosta lämpöä, lisää pannulle voita ja öljyä ja paista maksasiivut nopeasti molemmin puolin. Siivut voivat jäädä sisältä punertaviksi, joten parin minuutin paisto riittää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit