Polentaa ja venetsialaiset maksapihvit

Venetsialaiset maksapihvit ovat Veneton alueen klassikkoruoka.
  • 30 min
  • 4 annosta
  • 360 kcal / annos

Ainekset

noin 600 g
vasikan- tai karitsanmaksaa
2 rkl
voita
2 rkl
ruokaöljyä
2
isoa sipulia
nippu persiljaa
suolaa, mustapippuria
Polenta:
1/2 l
kasvislientä
1 rkl
oliiviöljyä
1 1/2 dl
polentasuurimoita
1 dl
parmesaaniraastetta
paistamiseen voita ja öljyä

Valmistusohjeet

  1. Valmista ensin polenta. Kiehauta kasvisliemi ja öljy. Lisää polentasuurimot vähitellen koko ajan sekoittaen.

    Anna hautua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita polentaa usein hautumisen aikana. Polenta on valmista, kun se on sakeaa ja kiinteää. Lisää lopuksi parmesaaniraaste polentan joukkoon.
  2. Voitele matala vuoka tai vuoraa se voipaperilla. Painele polenta vuokaan litteäksi puolentoista sentin paksuiseksi
    levyksi. Nosta vuoka jääkaappiin jäähtymään. Voit tehdä tämän jo edellisenä päivänä aikaa säästääksesi.
  3. Leikkaa jäähtynyt polenta paloiksi. Grillaa tai paista paloja
    voi-öljyseoksessa pari minuuttia molemmilta puolilta ja
    tarjoile paistetun maksan kanssa.
  4. Poista maksasta kalvot ja viipaloi se hyvin ohuiksi siivuiksi. Siivuta sipuli ohuiksi siivuiksi. Hienonna persilja.

    Kuumenna pannulla voita ja öljyä. Lisää pannulle sipulisiivut
    ja persilja. Hauduta seosta käännellen matalalla lämmöllä, kunnes sipulit ovat läpikuultavia ja täysin pehmeitä. Älä ruskista sipuleita.
  5. Siirrä sipulit syrjään, nosta lämpöä, lisää pannulle voita ja öljyä ja paista maksasiivut nopeasti molemmin puolin. Siivut
    voivat jäädä sisältä punertaviksi, joten parin minuutin paisto
    riittää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kommentit

    Näytä lisää