Välimerellinen kalapata

Sahrami tuo upean värin tähän välimerelliseen kalapataan.
  • 1 h
  • 4
  • 280 kcal / annos

Ainekset

2 rkl
öljyä
2
porkkanaa paloina
5
perunaa kuutioina
1
fenkoli kuutioina
1
sipuli hienonnettuna
3
valkosipulinkynttä viipaleina
1 tl
paprikaa
1 tl
sahramia
suolaa
3 rkl
tomaattipyreetä
6 dl
kalalientä tai vettä
800 g
kokonaisia ahvenia suomustettuna tai nyljettynä
2 rkl
sitruunamehua
1/2 dl
hienonnettua persiljaa

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy uunipadan pohjalla. Kuullota porkkanoita,
    perunoita, fenkolia, sipulia ja valkosipulia hetki öljyssä. Sekoita joukkoon paprikajauhe, sahrami ja suola.
  2. Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 30 minuuttia, kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Sekoita välillä pohjaa myöten.
  3. Mausta kalat suolalla ja sitruunamehulla ja paahda ne kuivalla pannulla. Laita kalat päällimmäiseksi pataan.

    Jatka hauduttamista 15-20 minuuttia kalan koosta riippuen,
    kunnes kalat ovat kypsiä. Voit käyttää kalaa fileenä. Silloin kala kypsyy nopeammin.
  4. Ripottele pinnalle persiljaa ja tarjoa lisäkkeeksi valkosipulilla
    maustettua majoneesia.

Kommentit

    Näytä lisää