Täyteläinen riistapata

Riistapataan sopivat voimakkaat yrtit kuten rosmariini.

28.9.2010 9:32
Määrä4 annosta
Valmistusaika1-3 tuntia
Energia460 kcal / annos

Ainekset

  • 600 g

    riistapaistia tai -käristystä kuutioina

  • 2 rkl

    öljyä

  • 2

    sipulia hienonnettuna

  • 2 dl

    suppilovahveroita

  • 5

    katajanmarjaa

  • 2 tl

    kuivattua rosmariinia

  • suolaa

  • 2 rkl

    hunajaa

  • 1 dl

    tyrnimehua

  • 2 dl

    tummaa kastikepohjaa (saa kaupasta valmiina)

  • 1 dl

    kuohukermaa

  • pinnalle tyrnimarjoja tai mustaherukoita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista huoneenlämpöiset lihakuutiot pannulla parissa erässä ja kaada ne sitten uunipataan. Ruskista kevyesti sienet sekä sipulit ja lisää pataan.

  2. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste pataan. Lisää pataan mausteet, hunaja, tyrnimehu, kastikepohja ja kerma. Kiehauta liedellä ja laita kansi päälle. Laita 150 asteiseen uuniin. Liha vaatii palojen koosta riippuen kypsyäkseen 1-3 tuntia. Lihan pitää olla ylikypsää.

  3. Ripottele pinnalle tyrnimarjoja ja tarjoa perunoiden tai juuresten kera.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Luetuimmat Reseptit

Tuoreimmat Reseptit