Täyteläinen riistapata

Riistapataan sopivat voimakkaat yrtit kuten rosmariini.
  • 1-3 tuntia
  • 4 annosta
  • 460 kcal / annos

Ainekset

600 g
riistapaistia tai -käristystä kuutioina
2 rkl
öljyä
2
sipulia hienonnettuna
2 dl
suppilovahveroita
5
katajanmarjaa
2 tl
kuivattua rosmariinia
suolaa
2 rkl
hunajaa
1 dl
tyrnimehua
2 dl
tummaa kastikepohjaa (saa kaupasta valmiina)
1 dl
kuohukermaa
pinnalle tyrnimarjoja tai mustaherukoita

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna öljy paistinpannulla. Ruskista huoneenlämpöiset
    lihakuutiot pannulla parissa erässä ja kaada ne sitten uunipataan.

    Ruskista kevyesti sienet sekä sipulit ja lisää pataan.

  2. Huuhtele pannu vesitilkalla ja kaada neste pataan. Lisää
    pataan mausteet, hunaja, tyrnimehu, kastikepohja ja
    kerma. Kiehauta liedellä ja laita kansi päälle. Laita 150
    asteiseen uuniin.

    Liha vaatii palojen koosta riippuen kypsyäkseen 1-3 tuntia. Lihan pitää olla ylikypsää.

  3. Ripottele pinnalle tyrnimarjoja ja tarjoa perunoiden tai juuresten kera.

Kommentit

    Näytä lisää