Korvapuustit

Suomen suosituin leivonnainen korvapuusti maistuu sokerille ja kanelille. Nyt leipomaan!
  • 2 h
  • 16 pullaa

Ainekset

5 dl
maitoa
50 g
tuorehiivaa
1-2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
1-2 rkl
kardemummaa
1
kananmuna (halutessasi voit jättää munan poiskin, taikinasta tulee hyvää myös ilman munaa)
n. 14 dl
puolikarkeita vehnäjauhoja
100 g
pehmeää voita
Täyte:
100 g
pehmeää voita
1 dl
sokeria
2-3 rkl
kanelia
Voiteluun:
kananmunaa
pullien päälle raesokeria

Valmistusohjeet

  1. Käytä pullataikinaan aina huoneenlämpöisiä raaka-aineita.

    Lämmitä maito käden lämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja halutessasi kananmuna. Lisää vähän jauhoja ja sekoita.

    Lisää loput jauhot hyvin vaivaten. Lisää lopuksi pehmeä voi ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi.
  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Jaa taikina kahdeksi palaksi ja kauli kumpikin pala suorakaiteenmuotoon.

    Levitä taikinalevyille pehmeää voita tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle sokeria ja kanelia. Kierrä levyt tiukalle rullalle, jätä saumat alaspäin. Leikkaa rullat paloiksi vinoittain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vinoon toiseen suuntaan ja joka toinen on vinoon toiseen suuntaan. Yhdestä rullasta tulee noin 8 isoa pullaa. Paina jokainen pala keskeltä alas peukalolla niin, että pulla pullistuu molemmilta puolilta.
  3. Nosta leivinpaperin päälle pellille. Anna kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele pullat munalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteisessa uunissa keskitasolla n. 10-12 min kauniin värisiksi.

Kommentit

    Näytä lisää