Perunasalaattia saksalaisittain ja leikkelelautanen

Kun tekee mieli pientä suolaista, kannattaa kokeilla saksalaista perunasalaattia erilaisten leikkeleiden kera.
  • 3 tuntia
  • n.900 kcal/ annos

Ainekset

10
kiinteää perunaa (höyrytetty kypsiksi kuorineen)
1 iso
sipuli
laimeaa lihalientä
3-4 rkl
valkoviinietikkaa
loraus
rypsiöljyä
suolaa
pippuria
LISÄKSI TARJOLLE
erilaisia leikkeleitä
juustoja
pretzelrinkeleitä

Valmistusohjeet

  1. Kypsennä perunat höyryssä kypsiksi. Näin ne pysyvät paremmin kasassa. Jäähdytä. Kuori jäähtyneet perunat. Leikkaa perunat siivuiksi ja laita sekoituskulhoon.

  2. Hienonna yksi sipuli ja sekoita se perunoiden joukkoon. Kaada päälle lämmintä lihalientä. Laita lihalientä juuri sen verran, että perunat maustuvat hyvin, mutta eivät ui liemessä.
  3. Anna perunoiden maustua liemessä muutama tunti tai kunnes liemi on jäähtynyt. Lisää joukkoon loraus valkoviinietikkaa ja öljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.

    Tarjoile hyvien leikkeleiden, juustojen ja pretzelrinkeleiden kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää