Hedelmäpiirakka

Maukas hedelmäpiirakka syntyy luumuista ja aprikooseista.
  • 1 tunti
  • n.10 palaa
  • 305 kcal/pala

Ainekset

150 g
pehmeää, huoneenlämpöistä voita
1,5 dl
sokeria
2
kananmunaa
2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
ruokasoodaa
1 dl
piimää
500 g
puolitettuja luumuja tai aprikooseja, joista kivet postettu tai säilykeaprikooseja
3 rkl
rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohjeet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita taikinaan kuivat aineet ja piimä.
  2. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan halkaisijaltaan noin 25 senttiä. Poista aprikooseista tai luumuista kivet ja asettele ne taikinan päälle. Hienonna pähkinöitä vähän veitsellä ja ripottele rouhe piirakan pinnalle.
  3. Paista noin 35 minuuttia. Anna jäähtyä vähän ja tarjoile lämmin piirakka vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.

Kommentit

    Näytä lisää