Ainekset
500 g
silakkafileitä
1 l
vettä
1,5 rkl
suolaa
1 dl
väkiviinaetikkaa
SINAPPIKASTIKE :
1 rkl
sinappia
3 rkl
sokeria
1/2 rkl
suolaa
1/2 tl
rouhittua valkopippuria
3 rkl
valkoviinietikkaa
1/2 dl
vettä
1 dl
öljyä
runsaasta
hienonnettua tilliä
Valmistusohjeet
Irrota fileistä nahka. Sekoita etikkaliemi ja kaada fileille. Pidä jääkaapissa vähintään pari tuntia tai yön yli.
Valmista sinappikastike. Sekoita sinappi, sokeri, suola, pippuri, etikka ja vesi. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Sauvasekoitin on hyvä apuväline.
Valuta silakkafileet. Pane fileet, tilli ja kastike kerroksittain astiaan. Anna maustua kylmässä 2-3 vuorokautta. Nauti perunoiden, ruisleivän ja oluen kera.